LOKUM TADINDA ÖYKÜLER

Okulumuzda 5 yaş grubu Martılar Sınıfı ve öğretmeni Sevinç ÖZTÜRK  bir Etwinning projesi olan "Lokum tadında öyküler " adli projeye dahil olup çalışmalara başlamıştır. Bu proje kapsamında çocuk edebiyatı alanına öykü yazarları ve çizerler kazandırmak, resimli öykü kitaplarından yola çıkılarak çocukların bilişsel, duygusal ve erken okuryazarlık becerilerinin geliştirmesi, ailelerle öğretmenlere kaynak oluşturmak, çocuk öykülerine kolay ulaşılabilirlik sağlamak, Çocuk edebiyatı yazarları tanıtarak öğrencilerin farklı kitap ve yazarları tanıma fırsatı bulması amaçlanmaktadır. Bu amaçla Proje kapsamında, her ay farklı temalar ile röportajlar, öğretmenlerin köşe yazıları, makale inceleme, öykü haritası oluşturma, projede yer alan katılımcıların, öğretmenlerin temaya uygun yazdığı hikâyeler, bulmacalar, şiirler, yeni öykü yazarı kitap tanıtımları, öğrencilerin çizimleri, misafir çizerlerin çizimlerinin tanıtımı, kitap önerileri, öğrenci özgün çalışmalar da yer alacaktır. Aylık planlanan çalışmalar olarak belirlenecektir. Uzaktan eğitimde de aylık yapılan ürünler olarak sayfada yer alacaktır. Projemizin ürünü e-book, pdf olarak çıkarılan dergimiz olacaktır.